Sommerjobb: Få en jobb i sommer

Sommerjobb til deg i sommer? Få deg en sommerjobb som du tjener gode penger på og som samtidig gir deg maksimal frihet til å jobbe når og hvor som helst.

Sommerjobber
24. mai 2024 av 🤑 BLI RIK / Hvordan tjene penger

Drømmer du også om den perfekte sommerjobben? Den kan bli din, og du trenger ingen arbedisgiver for å realisere dette. Arbeid når og hvor du vil, og bestem arbeidsmengde selv. Inntekt blir etter innsats, og dermed kan du også tjene mye penger.

Hvordan tjene gode penger på en stakkar sommerjobb? Hemmeligheten er å ikke gå rundt å tigge etter sommerjobb hos arbeidsgivere.

Nederst finner du våre forslag til sommerjobber. De fleste arbeidsgivere vet hvor desperate enkelte ungdommer og studenter kan være etter å få seg en sommerjobb. Denne desperasjonen er en årlig begivenhet som gir bedriftseiere dollartegn i øynene. Her får man mulighet til billig arbeidskraft i Norge, og det er sjelden vare ellers i året. En sommerjobb trenger ikke nødvendigvis være i et ansettelsesforhold, du kan også gå ut å gjøre noe på egenhånd.

Sommerjobb med gode muligheter til å tjene penger

Det finnes ingen regler som sier at du må tjene dine penger hos en arbeidsgiver. Dette er likevel mange som pålegger seg selv en slik begrensning. Hvordan skulle de i det hele tatt klare å tjene egne penger, helt på egenhånd. Det er deg og markedet. Ingen arbeidsgiver eller mellomledd mellom dere. Du tilbyr dine varer eller tjenester, i bytte mot penger fra markedet. Men hva skulle du selge? Sannheten er at det er mye man kan gjøre på egenhånd for å tjene penger. Du trenger ikke være et geni eller ha en lang utdanning for å tjene penger.

Hvordan tjene penger på egenhånd

Glem arbeidsgiveren og jobbsøknader. Du trenger ikke søke jobb. Det du trenger er å finne ut hva du kan tilby til et marked, og hvilken økonomisk verdi dette har for deg. Det er mange ungdommer som tjener sine egne penger, men de tenker sjeldent kreativt. Som ungdom kan man tilby seg for eksempel å: - klippe gress - male hus - passe kjæledyrene til folk Alt dette er oppgaver som vil være ekstra etterspurt om sommeren. Men blir det store penger av slikt? Nei, vanlige sommerjobber som ungdommen "finner på selv" er sjeldent godt betalt. Så hva skal man gjøre?

La oss vise deg hvordan du kan finne en sommerjobb eller tjene penger på en sommerjobb. La gresset gro, la malekosten ligge, og la andres kjæledyr ligge i fred!

Sommerjobber som gir penger i pungen

Skal du tjene mye penger på en sommerjobb, så kan du bare glemme å bla i stillingsannonsene i avisen. Bry deg ikke med utlyste jobber på nett heller. Bestem deg for at du skal tjene dine egne penger denne sommeren. Enten du er 14 år, 18 år eller 40 år så vil tipsene som følger nedenfor være gull vært for mange. Så hvordan tjene penger på egenhånd i sommer?Det finnes mange muligheter, så her er det egentlig å velge og vrake. Vi har flere forslag til hva nettopp du kan gjøre for å tjene penger i sommer. Dette er ikke kjedelige sommerjobber, men nye og spennende tips, og mye av dette har aldri blitt foreslått tidligere. Men først, hva ser du etter i en sommerjobb?

 • Arbeidssted: Vil du ha en innejobb, en utejobb, eller en jobb du kan gjøre fra hvor som helst? Forslagene våre kan du stort sett gjøre hvor som helst.
 • Arbeidsmengde: Vil du jobbe mye, lite, eller vil du jobbe akkurat så mye som du føler for? Med våre forslag kan du selv bestemme arbeidstiden.
 • Arbeidstid: Vil du jobbe på morgenen, kvelden eller natten? Hva er det tidligste tidspunktet du ønsker å måtte stå opp om morgenen? Med våre forslag til sommerjobb kan du jobbe akkurat når du ønsker det.
 • Krav til kompetanse: Ønsker du en utfordrende jobb, eller en jobb der du nesten ikke trenger å bruke hjernen? Vi har forslag som passer de som mangler utdanning og de mindre begavede, såvel som mensa-medlemmer og universitetsprofessorer.
 • Tjene penger: Hvor mye penger ønsker du å tjene i sommer? 20.000 kroner, 100.000 kroner, en halv million eller mer? Våre forslag belønner god innsats, i motsetning til de fleste sommerjobber der lønnen i liten grad er påvirkelig. Du kan jobbe godt og tjene mye penger, eller du kan jobbe litt bare når du føler for det og likevel tjene noen kroner.
 • Frihet: Vil du ha en sommerjobb som gir deg frihet, eller er lønnen viktigere? Våre forslag gir deg både frihet til å bestemme selv, og mulighet til å tjene bra med penger.

Våre forslag til sommerjobber

Hva er våre forslag til sommerjobb? Forslaget er å benytte ideene på disse sidene til å finne ting du kan tjene penger på. Vi har skrevet om veldig mye forskjellig du kan gjøre for å tjene penger, og våre forslag gir deg muligheten til å jobbe når og hvor du vil. Forslagene du finner på sidene her gir deg mulighet til å bestemme arbeidstiden selv, og du kan være din egen sjef. Spennende ting du kan gjøre i sommer for å tjene penger:

 • Blogg når du er på ferie og få betalt av annonsører uten å løfte en finger. Opprett en blogg og tjen penger på for eksempel Google AdSense. En ferie er et perfekt utgangspunkt om du ønsker å starte en blogg. Blogg fra mobilen, fra hytta eller fra feriehotellet. En interessant ferieopplevelse er perfekt for å tiltrekke seg nysgjerrige lesere. Oppskriften på å bli rik på blogg er enkel: Flere lesere, flere kroner.
 • Dropshipping - bruk sommeren til å opprette en langvarig inntektskilde! Med dropshipping kan du starte nettbutikk uten eget varelager, eller du kan selge ting du ikke har på ebay: helt lovlig og en mulig gullgruve!
 • Bli valutaspekulant i sommer? Aktiv handel med valuta er en måte å øke egenkapitalen på, altså å få mer penger ved å bruke de pengene du allerede har.
 • Tjene penger på å utvikle en app i sommervarmen Bruk sommeren til å utvikle og selg apps på mobiler og nettbrett, les denne guiden til hvordan du begynner å tjene penger på dette. Enventuelt betal noen andre for utvikling, og så kan du beholde inntektene! Se linken for komplett forslag på alt dette.
 • Starte en egen bedrift i sommer - har du en god forretningside? Iverksett den i sommer, hvem vet når neste mulige anledning vil komme? Den vanligste måten å bli rik på er å starte en bedrift!
 • Tjene penger på internett i sommer - reis til tropiske strøk, ta med deg en laptop og legg deg i en hengekøye i sval varme under noen palmetrær ved stranden. Åpne laptopen og begynn å tjene dine penger fra nettet. Drømmen er lettere realiserbar enn mange aner. Sommer hele året og en god inntekt fra internett, ja takk!
 • Fotografi: Ta fine feriebilder i sommer og selg de på internett - finn frem fotokameraet, ta noen bilder i sommervarmen, og selg bilder til hundrevis av fotodatabaser på nett. Du får provisjon for hver gang ditt bilde lastes ned.
 • YouTube: Legg ut videoer fra sommeren din - dette er en pengemaskin for mange. Lær deg hvordan du tjener penger på YouTube. De har 4 milliarder videovisninger hver dag, så her er det enorme muligheter for den kreative videoblogger eller filmskaper!
 • Facebook tar ikke sommerferie, og her kan man tjene penger - millioner av mennesker er avhengige av fjesboka. Mange har også oppdaget hvordan facebook kan gjøres til en pengemaskin, og det er langt i fra bare facebook selv som tjener gode penger. Facebook er opportunistenes marked, mye penger å hente her!
 • Vær en nerd og tjen penger på dataspill i sommer - spill dataspill og få betalt for å spille! Her er den perfekte sommerjobben for nerder som ønsker å leve i skyggen når solen steker som mest.
 • Lag et nettsted som du kan tjene på i sommer - lær deg å lage nettsider som du kan tjene penger på.
 • Drøm om raske penger i sommer - og her er samtidig noen tips og advarsler om raske penger.
 • Skrivejobber på internett som du kan få i sommer - det finnes mange skrivejobber på nettet, og du kan tjene bra med penger på å være online skribent.
 • Kjøp aksjer i sommer - aksjehandel kan være å investere og "glemme pengene", i håp om å få en avkastning på et senere tidspunkt, og du driter i mindre svingninger i aksjekursen. Aksjehandel kan også være aktiv daytrading, swingtrading eller robothandel. Har du litt penger er det utrolig hva man kan få til med aksjehandel; men man kan også risikere å tape alt man eier.
 • Råvarehandel - for deg som har penger, et spennende alternativ til aksjehandel. Husk at dette innebærer høy risiko og ikke passer for hvem som helst.
 • Drøm om å bli rik i sommer: - noen drømmer går i oppfyllelse! Sett deg i tenkeboksen, og tenk hardt og lenge på hvordan du kan begynne å tjene penger. Sommeren er en fin tid å drømme på.
 • Passiv inntekt - les om hvordan du kan gjennomføre forretningsideer som etter en stund går for egen maskin, der inntektene fortsetter å komme inn selv om du ikke aktivt tar del i virksomheten.

Med litt hjelp fra disse tipsene kan du kanskje begynne å tjene litt ekstra penger i sommer. Det er ikke en garantert inntekt og definitivt ikke noe som bør gi deg en følelse av at du kommer til å bli rik, men man vet aldri hva man er i stand til hvis man ikke prøver.

Se igjennom denne listen noen ganger, og finn ut hva som egner seg best for deg. Du får maksimal frihet og verdifull erfaring om hva som kreves for å tjene penger på egenhånd.

Du vil kunne tjene penger i sommer i en vanlig sommerjobb, men dersom du ikke får noen sommerjobb eller ønsker å prøve noe nytt, kan alternativene som foreslås her være noe å vurdere. I tillegg vil du lære deg hvordan du kan forsørge deg selv den dagen du ikke har en arbeidsgiver og en jobb å gå til.

Kanskje drømmer du om å bli bedriftseier, gründer eller å starte som selvstendig næringsdrivende? I såfall er også forslagene på disse sidene et genialt utgangspunkt.

De forslagene som har blitt nevnt her er stort sett ting som kan utføres over internett, og dermed er det uten betydning hvor i verden du måtte være. Dette er altså et utmerket utgangspunkt for alle som planlegger å reise, enten om sommeren eller ellers når man er på ferie eller ute å reiser og når man ønsker å gjøre noe som kan betale for ferien også.