Lage hjemmeside: Hvordan tjene på nettsider

I dag kan alle lage en hjemmeside som man tjener penger på. Du trenger ingen kunnskaper om programmering eller grafisk design for å begynne.

Lage hjemmeside
24. mai 2024 av 🤑 BLI RIK / Hvordan tjene penger

Lage hjemmeside som gir inntekter: Det er ikke lenger vanskelig å lage en hjemmeside som gir inntekter.

Bruk for eksempel Bluehost som er leverandør av både webhotell og domener. Her kan man enkelt lage en hjemmeside, blogg eller nettbutikk med en nettbasert veiviser.

For å tjene penger på en hjemmeside må du først lage den. Etter at du har laget hjemmesiden er resten en enkel sak.

Start med å velge hvilken type hjemmeside du skal lage.

  • Blogg: Noen liker blogg-formatet, og lager en nettside som oppdateres ofte, gjerne flere ganger i måneden.
  • Statisk nettside: Andre ønsker en statisk side om seg selv eller noe de er interessert i.
  • Nettbutikk: En annen mulighet vil være å selge produkter i en webshop.
  • Webtjeneste: En forretning på nettet i form av en online tjeneste. Alt det ovenfornevnte kan du utrette med Bluehost, og det er veldig enkelt å komme i gang. Du følger bare deres veivisere og så kan du opprette blogger, nettsider, nettbutikker eller online tjenester etter ditt ønske. Bluehost har ferdige skript som installeres på enkleste måte, og dette er kanskje den enkleste og rimeligste måten å komme i gang med egen hjemmeside, blogg, nettbutikk eller online tjenester.

Gratis hjemmeside og domene?

Unngå gratis hjemmesider / gratis domener / gratis blogg tjenester:

Når det gjelder blogger, finnes det gratis alternativer, men disse fradråder vi å bruke, ettersom det gir deg store begrensninger i friheten, og du har ikke mulighet til å tjene penger på samme måte som om du hadde hatt din egen blogg på eget domene. Du kan godt bruke Wordpress eller et annet program som benyttes til informasjonsbehandling av innholdet på nettsider, men bruk det da sammen med eget domene og et webhotell du har betalt for.

De gratis alternativene som tilbys er ikke egnet dersom du ønsker å tjene penger på siden din. Det er en lang rekke ulemper med disse gratis tjenestene, og svært få fordeler, så vi vil på det sterkeste anbefale at du betaler for webhotell og domene, enten du bare skal ha en personlig side, eller du ønsker å lage et kommersielt nettsted.

Slik lager du hjemmeside

Du trenger ingen forkunnskaper om å lage hjemmeside. Det er veldig enkelt dersom du bruker en veiviser-tjeneste som Bluehost.

Billig er det også, og du får et profesjonelt resultat, uten å måtte ansette en designer eller en programmerer.

Alt kan du gjøre selv. Alt du trenger å gjøre er å finne et ledig domenenavn som passer formålet ditt, og så bestiller du et webhotell (det billigste alternativet er som regel godt nok). Lag din hjemmeside på Bluehost

Slik registrerer du domene

Et domene er det lett å registrere, og koster nesten ingenting. For rundt 100 til 200 kroner har du både webhotell og domene.

Det beste er å kjøpe domene og webhotell fra samme leverandør, spesielt dersom du ikke er veldig teknisk av deg.

Det gjør at alt fungerer akkurat slik det skal, uten at du trenger å gjøre så mye mer enn å finne et ledig domene og å klikke deg igjennom en veiviser, hvor du kan lage alt fra hjemmesider til blogger eller nettbutikk, egentlig nesten hva som helst. Finn ledig og billige domener hos Bluehost

Tjene penger på din hjemmeside

Det finnes mange måter å tjene penger på hjemmesiden din.

Hjemmeside med salg av varer, tjenester eller annonseinntekter - Den enkleste måten er å lage en nettside og legge ut annonser på siden, som for eksempel Google AdSense, men man kan også selge egne tjenester eller produkter. Hvis man skal selge annonser på en nettside kan man også hente inn annonsører selv, dersom man ikke er fornøyd med prisene som man får fra annonsenettverk som Google. Hvis du ønsker å tjener penger på ditt nettsted eller blogg, kan du lese mer om å tjene penger på nettsider.

Blogging er en tøff måte å tjene penger på. Det er mulig å tjene penger på bloggen din dersom du ønsker å utlevere deg selv og ditt privatliv, eller dersom du ønsker å forholde deg helt anonym. Du kan lage en generell blogg om alt mellom himmel og jord, eller satse på en nisjeblogg som omhandler et bestemt tema, valget er ditt. Uansett vil det være mulig å tjene penger på blogging.

Nettbutikk er jo ganske åpenbart hva man tjener på, da tjener du på salg av varer. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan tjene penger på en nettbutikk uten varelager, ved å lage deg en såkalt dropshipping nettbutikk.

Å få trafikk til din hjemmeside eller blogg

Dette er alfa omega for hjemmesider, blogg og nettbutikker. Du må ha trafikk før du kan begynne å tjene penger på din nettside. Hvordan får du trafikk til din side?

Dette er et omfattende tema, og ikke noe som lar seg forklare med noen få setninger. Markedsføring av nettsider er likevel ikke en veldig komplisert sak, men det er en del tema man må forstå før man behersker det godt nok til at det skal være mulig å få bra trafikk.

Husk: Mye trafikk, gir som regel gode inntekter hvis nettsiden er optimalisert for å "konvertere" (et uttrykk blant webutviklere som refererer til i hvilken grad nettsiden er optimalisert for å oppnå et mål, for eksempel å skape inntekter).

Trafikk er derfor viktig. For å få trafikk til din nettside må du forstå hvordan du markedsfører siden din på en så billig (gratis) måte som mulig. Dette er godt forklart i denne guiden om å skape trafikk til nettsiden.