Hvordan bli rik?

Selve oppskriften på hvordan du kan bli rik, tjene mer penger og akkumulere formuen.

bli rik hvordan

Hvordan blir du rik? Det er enkelt å bli rik hvis du er motivert. Vi viser deg fremgangsmåten på hvordan du kan begynne å tjene mer penger og akkumulere din formue.

DETTE KAN DU BLI RIK PÅ:

FLERE TIPS OM Å TJENE PENGER

På velkomstsiden finner du en oversikt over alle ideer om å tjene penger og bli rik.

Merk: Mulighetene som omtales her kan innebære betydelig grad av risiko, og det er opp til den enkelte å sette seg inn i hva denne risikoen innebærer.

24. mai 2024 av 🤑 BLI RIK / Bli rik

Her er "oppskriften" på hvordan du kan bli rik, sånn passe fort.

Det eksisterer ingen magisk formel for å bli rik, men det finnes utallige fremgangsmåter for å tjene penger.

Første skritt på veien til å bli rik er å lære hvordan du kan bli rik, slik at du vet at du er på riktig vei.

Å bli rik i Norge i dag

Hva vil det så å bli rik eller å være rik? For noen handler ikke rikdom om penger i det hele tatt, og vi skal være helt enig at penger ikke er det viktigste i livet. Likevel er penger fordømt viktig, fordi uten nok penger har man svært mange begrensninger i det moderne samfunnet.

Det er en viss korrelasjon mellom lykke og penger. Livskvalitet handler selvfølgelig om mye mer enn å ha penger, men enhver person med livserfaring vet at det finnes en sammenheng mellom livskvalitet og personlig økonomi.

Lite penger og dårlig økonomi er vitenskapelig bevist å direkte påvirke livskvalitet og lykkefølelse. Å ha mye penger betyr ikke nødvendigvis at du vil bli lykkelig, men det er stor sjanse for at å ha lite penger vil

Vi skal ikke tallfeste hva rikdom er for deg. Det blir opp til deg. Enten det er å være gjeldfri, eller å ha en inntekt som dekker levekostnadene, eller å X antall millioner i banken.

Så lett er det å bli rik

Det er lettere å bli rik dersom man setter seg økonomiske mål:

Hvor mye skal du tjene i måneden for å være tilfreds med inntekten din? Hvor stor formue ønsker du deg om 1 år, 5 år og 10 år? Gi realistiske svar til disse målene, og formuler og skriv ned noen datobestemte mål på bakgrunn av svarene dine.

Kunsten å bli rik kan oppsummeres slik:

  • Maksimere inntekter
  • Minimere utgifter

Maksimere inntekter betyr å tjene så mye penger som du overhodet klarer å få til, innenfor dine egne rammer i forhold til blant annet investert tid og kapital.

Minimere utgifter vil si å unngå alle unødvendige utgiftsposter, og å kun bruke penger på det som er høyst nødvendig. Utskjeielser må man kunne unne seg, men man må finne en balanse i forbruket, slik at man oppnår den forventede formueveksten.

Det å bli rik er i seg selv ikke noen stor kunst, det er heller motivasjonen og handlingene bak som er den store utfordringen. I det store og hele dreier det seg om prioriteringer. Les videre for å lære om de mest grunnleggende faktorer som er avgjørende for å skape økonomisk rikdom.

Kunsten å tjene penger

Det viktigste først: Finn først en måte å tjene penger.

Det kan være at du allerede har en jobb og fast inntekt, eller du har en annen inntektskilde. Isåfall er det et bra utgangspunkt. Dersom du foreløpig ikke tjener penger, så må du finne en inntektskilde (inspirasjon og ideer til nye inntekter finner du på vårt nettsted).

For det andre, så må du tilrettelegge for minst én ekstra inntektskilde. Her finnes det mange muligheter, og du finner en rekke tips om nettopp slike muligheter her.

Det er en fordel, men ikke et krav, om du evner å gjøre dine ekstra inntektskilder til passive inntekter. Passiv inntekt betyr at du tjener penger uten aktiv deltagelse. En annen definisjon på passiv inntekt er å gjøre jobben en gang og få betalt mange ganger etterpå. Eksempler på dette er bankrente: Du tjener pengene dine, setter de i banken, og får rente år etter år. Andre eksempler på slike inntektskilder er utleieinntekter, kapitalavkastning, provisjoner fra underselgere, bare for å nevne noe.

Punk tre på veien til å bli rik er å øke inntektene. Hvordan du gjør dette kommer helt an på hva du allerede tjener penger på. Kanskje betyr det at du må videreutdanne deg, finne nytt beite, søke på en ny jobb, starte egen bedrift, eller noe helt annet. Kanskje må du låne penger i banken eller hente inn investorer for å maksimere dine nåværende inntektskilder.

Bruke penger til å tjene penger

Penger kan forbrukes eller investeres. Fjerde skritt for å oppnå rikdom er å bruke penger til å tjene penger. Dette er selve nøkkelen til å skape en virkelig stor formue. Før du kommer så langt bør du allerede ha tjent endel penger som beskrevet ovenfor.

Før kapitalen kan jobbe for deg, må du jobbe for kapitalen.

Når du kan la pengene dine jobbe for deg, er du allerede rik. Men du må ha en god del penger før du kan leve godt på renteinntekter. Selv som valutaspekulant eller aksjetrader bør du helst ha opparbeidet en viss sum penger før du begynner.

Det er mange måter å bruke penger til å tjene mer penger:

  • Renteinntekter, f.eks. bankrenter
  • Investering i eiendom, aksjer, obligasjoner, råvarer, valuta
  • Aktiv trading og daytrading, mest aktuelt er valutahandel, råvaretrading og aksjetrading.

Akkumulere formuen og spare penger

Det er lettere å bli rik, enn å være rik. Det vanskeligste er ofte ikke å tjene penger, men å beholde det man har tjent.

Femte skritt på veien mot rikdom er å beholde pengene man tjener. Tilsynelatende er det en stor utfordring for mange å spare litt av det man tjener hver måned.

De som øyeblikkelig og uventet får penger mye penger mellom hendene, mister gjerne alt igjen på kort tid. Studier har vist at de som blir rik fort, ender opp i økonomisk uføre bare få år senere. Forklaringen er kanskje de nye og dyre livsstilsvaner som de ikke klarer å slutte med når de går tom for penger. Enkelte millionærer er gjerne et førsteklasses eksempel på hvordan man ikke skal håndtere penger.

Sparer du 1000 kroner i måneden, sitter du igjen med kun 12.000 kroner i løpet av ett år. Det er ikke mye. Bli en storsparer og bruk kun penger på det som du virkelig trenger. Kanskje kan du spare så mye som 50% av det som kommer inn, eller kanskje enda mer?

Trikset er å sørge for å tjene mye mer enn hva du forbruker, da trenger du ikke leve nøkternt selv om du sparer mye.

Sparingen er selvfølgelig bare første skritt på vei mot å akkumulere formuen. Med vanlig banksparing vokser pengene i realiteten ikke, ettersom inflasjon historisk sett "spiser opp" en enventuelle renteinntekter.

Du må gjøre noen tiltak utover vanlig banksparing. Pengene må med andre ord plasseres et sted hvor avkastningen er betydelig større enn renteinntekter i bank. Noen eksmpeler: Aksjefond, aksjer, eiendom, valutahandel, råvarehandel, investere i egen bedrift.

Såfremt du tjener mer penger enn du strengt tatt trenger å forbruke hver måned, er det ikke vanskelig å akkumulere formuen. Så var det dette med motivasjon da, ikke alle er like motivert til å bygge en grei formue, og det er nettopp derfor så mange aldri vil bli rik.

Vil du bli rik?

Grunnen til at så mange mennesker har lite penger (eller mindre enn de skulle ønske), er at de ikke har gjort det til en betydelig prioritet.

Hvis det å eie mye penger virkelig betyr noe for deg, så gjør det til en prioritet.

Med en gang du forstår den virkelige verdien av å være rik, vil du kanskje revurdere måten du bruker penger på. Å ha mye penger og bli rik handler ikke nødvendigvis om å ha evne til å kjøpe alt mulig. Tilfredsheten med økonomisk frihet og ikke være en slave for pengene har stor egenverdi.

En annen ting få mennesker forstår, er hvordan de bør forholde seg til det kapitalistiske systemet. Dette systemet er selve drivkraften i hele den vestlige verden.

De fleste mennesker er slaver av det kapitalistiske systemet. Noen mennesker er politisk engasjerte og ønsker å forandre verden, endre systemet slik at det passer bedre med deres verdensbilde. Det fungerer noen ganger, men for de aller fleste av oss står ikke innsatsen i forhold til belønningen.

Hvis du ikke går aktivt inn for å endre systemet, så gjør du klokt i å heller finne effektive måter å navigere i det gjeldende systemet.

Systemet er der. Du kan gå rundt systemet (finn smutthull), ignorere systemet (bli lovbryter), forsøke å endre systemet (bli politisk engasjert), eller akseptere systemet akkurat som det er.

Se på systemet som en naturlov, kompromissløst og uforanderlig: Slik er det, og det er dette jeg må forholde meg til. Liker du ikke klimaet i Norge, flytt ut eller tilpass deg. Det samme gjør du om du ikke liker f.eks. skattetrykket i Norge.

Derfor er du ikke rik

Det er ikke vanskelig å bli rik. Men du vet, det er bedre å blåse bort penger på å drikke Kopi Luwak og å shoppe i verdens dyreste by, Oslo. Eller hva det nå er folk gjør for å kaste bort pengene sine.

Den store majoriteten av middelklassen og fattigfolk har et forhold til penger som bare ikke fungerer, hvis målet er å bli rik:

Bruk alt du tjener, unn deg litt ekstra på kreditt om du føler for det. Lev her og nå, i morgen er i morgen. Hold deg oppdatert, media gir deg meninger og forteller deg hva du trenger. Kjøp. Konsumer. Dø.

Skolen lærer deg ikke hvordan du skal bli rik. Få har med seg gode assosiasjoner om penger fra oppveksten. De aller fleste mennesker lærer seg aldri hvordan de skal forholde deg til penger på en sunn og fornuftig måte.

Penger er et resultat av enda et system, et system som gjør det mer effektivt å bytte tjenester og varer mellom folk. Penger er ikke roten til alt vondt. Politikken bak pengesystemet kan i noen tilfeller være ond eller urettferdig, men pengene i seg selv er bare penger og ikke noe mer.

Dersom du har negative assosiasjoner til penger, til å tjene penger, så vil du nok aldri bli rik. Ikke det at du går rundt og tenker "jeg hater penger", men latent et sted dypt inne i hjernen til folk flest finnes det uheldige måter å tenke om penger. Forkast disse assjosiasjonene, de er uansett ugyldige.

Penger er bare positivt. Akkurat som et godt måltid, eller som en god natts søvn.

Hvorfor bli rik?

Folk vil mer enn gjerne finne ut hvordan man blir rik. Kanskje ikke fullt så mye hvorfor man ønsker å bli rik. Det kan imidlertid være nyttig å se på motivasjoen bak dette ønsket om å eie mye penger.

Det er en sterk korrelasjon mellom penger og lykke, og her er det bred enighet mellom forskerne. Sammenhengen mellom det å ha lite penger og det å være utilfreds eller ulykkelig er fremtredende.

Det viser seg at jo mer penger du har, desto mer lykkelig er du.

Dette går imidlertid bare opp til et nivå, effekten penger har på lykke avtar etter hvert som man blir mer velstående.

For å si det på en annen måte: En økning i formuen fra 0 kroner til 5 millioner har langt større betydning for lykkefølelsen, enn fra 45 millioner til 50 millioner.

Gratis og smarte tips om penger og å bli rik

Følger du tipsene presentert her, vil du bli rik uansett hvem du er eller hvor du kommer fra. Tjene penger, øk inntektene, fokus på å akkumulere formuen, kombinert med en sterk motivasjon og utholdenhet til å holde det hele i gang. Gjør som du har blitt fortalt her, og du vil bli rik.

Før du vet ordet av det har du passert den første og den femte millionen på inntektssiden. Etter hvert sitter du der, med 10 eller 100 millioner på konto.

Da vil livet være bra, men det fine med vår fremgangsmåte til å bli rik er at det gir rom for å ha det bra og å nye reisen underveis også. I mange tilfeller vil det å bygge opp formuen være vel så spennende.

Fremgangsmåten for å bli rik er veldig enkel, og det vi har gått igjennom ovenfor viser i grove trekk hva som må gjøres.

Det du må gjøre nå er å begynne å tjene mer penger og skape noen ekstra gode inntektskilder, og hva kan vel da være bedre enn å forsøke deg på noen av de tidligere forslagene:

Tjene penger på internett hjemmefra

På internett finnes er det en jungel av spennende muligheter du kan tjene penger på, men også mye som bare er bortkastet tid. Vi viser deg hvordan du virkelig kan tjene penger på internett.

Starte en bedrift og bli din egen sjef

Er du en gründertype bør du også vurdere å starte bedrift. De fleste selvskapte millionærer starter bedrifter, det trenger ikke nødvendigvis være en spektakulær ide heller, men du må ha talent for å drive med forretninger.

Bli rik på å investere eller spekulere med penger

Med litt penger på konto kan du delta i valutahandel, det er en effektiv måte å tjene penger såfremt du først setter deg inn i hvordan det gjøres. Et annet alternativ er å plassere penger i aksjer og til og med handel med råvarer.

Ingen av de tipsene du kan lese om på dette nettstedet kan garantere at du vil tjene penger, men det er andre som tjener på dette, og det kan gi deg den kunnskapen du behøver slik at du også kan tjene penger og om mulig bli rik.