Råvarehandel kan gjøre deg rik

Bli rik på å investere i råvarer som olje og gull! Tjen penger på råvarehandel.

råvarer bli rik råvarehandel

Råvarehandel gjør det mulig å tjene penger på kjøp og salg av råvarederivater, men sett deg godt inn i risikoen før du begynner.

24. mai 2024 av 🤑 BLI RIK / Tjene penger og bli rik

Råvarehandel er meget spennende, men inneholder også risiko som man må gjøre seg kjent med før man eventuelt investerer egne penger.

Det er nok fortsatt færre privatpersoner som driver med handel av råvarer enn med aksjehandel og valutahandel, men det betyr ikke et dette er en mindre attraktiv mulighet, kanskje tvert imot.

Prøv råvarehandel med en gratis øvelseskonto

Å drive med handel av råvarederivater kan være utrolig morsomt, men det innebærer også stor risiko, spesielt dersom man ikke vet hva man bør handle, og dersom man ikke kjenner risikoen.

Derfor er det å handle med en gratis demo en utmerket anledning til å lære seg mer om råvaremarkedet, hvordan trading av råvarehandel fungerer, og samtidig finne ut om du har det som kreves for å begynne å tjene penger på trading i råvarer.

For begynnere er det altså et smart alternativ å starte med en gratis demo av handel av råvarer, slik at du ikke risikerer å tape pengene dine allerede før du er klar til å begynne som trader.

Her er en fin oversikt over de beste nettmeglerene som tilbyr handel med råvarer og råvarederivater.

Hva er råvarehandel?

Vi sier at vi handler råvarer, men det stemmer ikke helt. Du kjøper jo ikke sekker med korn eller fat med olje.

Når du investerer i råvarer kjøper du råvarer i form av råvarederivater. Et derivat er en finansiell kontrakt knyttet til en råvarepris.

Du kjøper og selger altså råvarederivater, og oppgjøret skjer i kontanter. Når du investerer i råvarer, kjøper du ikke selve råvaren, men du kjøper et bevis på at du eier en viss mengde av denne råvaren. Du kjøper og selger kontrakter, og ikke selve råvarene.

Husk at råvarehandel innebærer risiko, spesielt dersom du handler råvarer gjennom lånefinansierte instrumenter. Du må derfor være sikker på at du forstår risikoen før du begynner å handle.

Hvilke råvarer kan du kjøpe?

Det kommer helt an på hvilken finanstjeneste du bruker. Du kan kjøpe jordbruksprodukter, metaller, skipsfrakt, råolje, elektrisk kraft, korn, kaffe, gull, sølv, og en hel mengde andre råvarer.

Hvor kjøper du råvarer?

Vi fikk et spørsmål fra en leser om hvor man kjøper råvarer. Han fikk til svar at råvarer var å få kjøpt på Rimi.

Råvarer er ikke det man trader med, men råvarederivater. Dette er finansielle produkter som speiler råvarenes pris og verdi i markedet.

Råvarehandel må skje via en nettmegler som tilbyr handel med råvarederivater.

Det finnes en myriade av nettmeglere som tilbyr finanshandel. Det anbefales å benytte en megler som har offentlig autorisasjon og som allerede er populær blant tradere.

Hvilken nettmegler bør du velge for å handle råvarer på nett?

  • Velg gjerne en nettmegler med handelsplattform med norsk språk, men vær også klar over at mange av de beste handelstjenestene kun tilbys på engelsk. Du kan benytte en nettmegler som tilbyr handel i råvarer gjennom CFD-er. Her har du mulighet til å tjene både på oppgang og nedgang i markedet. Velg ikke nødvendigvis den billigste nettmegleren til råvarehandel, selv om den eneste kostnad her er spreader mellom kjøpskurs og salgskurs. Du unngår fordyrende gebyrer og kurtasje, men det er mye annet enn kostnad som er avgjørende ved valg av nettmegler. Det hjelper ikke å velge en billig nettmegler, dersom dine klientmidler ikke er godt nok forsikret, for eksempel.
  • Mulighet for giring i råvaremarkedet gjennom handel med råvarederivater er helt nødvendig, og bør være noe å se på ved valg av nettmegler til råvarehandel.
  • Sosial trading er et bra valg dersom du ønsker å drive med råvarehandel såvel som til daytrading og annen finansiell handel. Finn et sosialt investeringsnettverk, med millioner av aktive tradere. Her kan man se og følge med på hva andre i nettverket handler, og man kan kopiere disse personenes handler automatisk. Det er et spennende kosept, og de tilbyr som regel en gratis demo av tjenesten. Dessuten har disse nettverkene ofte gode tekniske verktøy og holder deg oppdatert med analyser og sanntidsinformasjon.

Overnevnte typer av nettmeglere gir deg mulighet til å handle derivater innen gull, sølv, olje, kobber, samt andre råvarer.

Det beste alternativet til den som vil ha en god handelsløsning er å finne en nettmegler som tilbyr et bredt utvalg av investeringsmuligheter. Handelsplattformen må være lett å bruke, og trader-vennlig.

Se også om du finner tradingsoftware som innebærer gratis demo av handelsplattformen som kan anvendes på ubegrenset tid, slik at det er frivillig om man ønsker å sette inn penger.

Alternativt kan du søke etter sosiale tradingplattformer for tradere som ønsker å drive med råvarehandel og trading i fellesskap. Innovative sosiale investeringsnettverk gjør det spennende å følge med på råvareprisene og man kan lære mye av hverandre. Det finnes mange utrolig dyktige tradere som anvender nettopp slike handelstjenester, og disse kan kopieres like enkelt som et tastetrykk.

Ettersom tradere har individuelle behov og ulike forutsetninger, er det vanskelig å anbefale kun en bestemt nettmegler.